1853023.jpg

Porkkanapiirakka:

2 munaa

2 dl sokeria

0,5 dl ruokaöljyä

50 g rouhittua saksan- tai hasselpähkinää (mantelirouhekin käy)

1,5 dl vehnäjauhoja

200 g hienoksi raastettua porkkanaa

1 tl jauhettua kanelia

1 tl soodaa

 

Pinnalle: 150 g tuorejuustoa, 2 dl tomusokeria, 1rkl sitruunamehua

Pikkuporkkanat sokerimassasta koristeeksi

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon öljy ja lisää loput ainekset kevyesti nostellen. Levitä taikina laakeaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (22 cm) ja kypsennä 45-50 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Jäähdytä kakku.

Sekoita tuorejuustoon sokeri ja sitruunanmehu. Sivele tuorejuusto jäähtyneelle kakulle. Itse näpertelin nuo pikkuporkkanat, mutta pinnalle sopii myös pähkinärouhe. Ja koska tein neliskulmaisia leivoksia, niin tein tupla-annoksen  uunipannulle.

 

1853013.jpg

Banaanisuklaakakku

Tein Mestari Aleniuksen kakkuklassikot -kirjasta tuon kakun. Työläs oli monine suklaa- ja kinuskikastikkeineen, mutta kyllä se oli hyvää!