Porkkanapiirakka:
2 munaa
2 dl sokeria
0,5 dl ruokaöljyä
50 g rouhittua saksan- tai hasselpähkinää (mantelirouhekin käy)
1,5 dl vehnäjauhoja
200 g hienoksi raastettua porkkanaa
1 tl jauhettua kanelia
1 tl soodaa
Pinnalle: 150 g tuorejuustoa, 2 dl tomusokeria, 1rkl sitruunamehua
Pikkuporkkanat sokerimassasta koristeeksi
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon öljy ja lisää loput ainekset kevyesti nostellen. Levitä taikina laakeaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (22 cm) ja kypsennä 45-50 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Jäähdytä kakku.
Sekoita tuorejuustoon sokeri ja sitruunanmehu. Sivele tuorejuusto jäähtyneelle kakulle. Itse näpertelin nuo pikkuporkkanat, mutta pinnalle sopii myös pähkinärouhe. Ja koska tein neliskulmaisia leivoksia, niin tein tupla-annoksen uunipannulle.
Banaanisuklaakakku
Tein Mestari Aleniuksen kakkuklassikot -kirjasta tuon kakun. Työläs oli monine suklaa- ja kinuskikastikkeineen, mutta kyllä se oli hyvää!
Kommentit