1625169.jpg

Okei, tässä kakussa kävi joku kamala moka. Täyte ei hyytynyt. Mietin vähän kun ohjeessa ei ollut mitään liivatetta tms. Noo... Kakku piti tunkea pakastimeen ja jäädyttää. Oli kyllä hyvää jäisenäkin. Mukavan viilee kuumana päivänä :)))

Resepti on siis Maittavat suklaaherkut-kirjasta.

Pohja:
2 munaa
50g sokeria
50g vehnäjauhoja
50g sulatettua valkosuklaata

Täyte:
3 dl kuohukermaa
350g valkosuklaata palasina
250g rahkaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja sulatettu suklaa. Laita taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 25 minuuttia 180 asteessa. Anna jäähtyä hyvin.

Täyte: Kaada kerma kattilaan ja kiehauta koko ajan hämmentäen. Anna jäähtyä hieman ja lisää paloiteltu valkosuklaa ja hämmennä kunnes suklaa on sulanut. Sekoita rahka joukkoon. Kumoa seos kakkupohjalle ja anna hyytyä 2 tuntia kylmässä.

HUOM HUOM HUOM! Lisätkää jooko pohjaan jotain joka hyydyttää sen. 8) Jäisenäkin ihan hyvää joo.